četrtek, 26. oktober 2023

11. dan prakse Erasmus + na Danskem: Poslovilni dan

Danes smo se zbudili v oblačno jutro. Skupaj smo pozajtrkovali in se odpravili do šole. Imeli smo poslovilno kosilo na katero smo povabili zaposlene šole in učence Master classa. Pripravili smo nekaj nam znanih jedi kot so bučna juha z praženimi bučnimi semeni, pečenice, sladko-kislo rdeče zelje, pražen krompir in za sladico jabolčno potico. Profesor Jesper nam je pripravil recepte za nekaj tradicionalnih danskih jedi, ki smo jih skupaj pripravili. Pripravili smo Gravlax (surov mariniran losos z dodatki) in Rygeost (dimljen sir) ter pa Øllebrød (ržena kaša z pivom). Za konec so nas dijaki Master classa s profesorjem presenetili z sveže izdelanim sladoledom, gelatom in sorbetom. Ko smo pospravili kuhinjo smo se z težkim srcem poslovili od Jesperja in odšli domov, kjer smo začeli pospravljati, saj se jutri odpravljamo Kopenhagen.
:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

13. dan prakse Erasmus + na Danskem: Ogled Kopenhagna

Danes smo dan začeli z zajtrkom v hotelu potem pa se je začelo naše potepanje po Kopenhagnu. Turo smo začeli pri danskem parlamentu (Christi...