ponedeljek, 16. oktober 2023
1. dan prakse Erasmus + na Danskem: Tradicionalne slovenske jedi
Danes smo se zbudili in pojedli zajtrk v campu. Nato smo se odpravili do šolskega centra, kjer nas je sprejela Lene, ki organizira izmenjave dijakov. Toplo nas je pozdravila in odpeljala do prostora, kjer se nahaja gastronomski oddelek oziroma kuhinja z jedilnico. Tam nas je predstavila profesorju Jesperju, ki bo z naš učitelj v času bivanja na Danskem. Profesor se nam je predstavil in povedal kaj bomo v teh štirinajstih dneh počeli skupaj. Nato smo dijaki s profesoricama predstavili nekaj tradicionalnih slovenskih jedi, ki smo jih pripravili prvi dan. Razdelili smo si posamezne naloge in pričeli z delom. Ko smo jedi skuhali, smo jih servirali in strokovno postregli v jedilnici, ki smo jo predhodno pripravili. Skuhali smo gobovo juho z ajdovo kašo. Kot glavno jed smo pripravili pečeno svinjsko ribico v ovoju praženih bučnih semen, štruklje s korenčkovim nadevom in praženo rdeče zelje. Za sladico smo pripravili Prekmursko gibanico. Nato smo pojedli in pokomentirali jedi ter pospravili kuhinjo in jedilnico. Zatem smo se opravili na pot do hišk in uživali v prostem večeru ter se družili ob čaju in palačinkah.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
13. dan prakse Erasmus + na Danskem: Ogled Kopenhagna
Danes smo dan začeli z zajtrkom v hotelu potem pa se je začelo naše potepanje po Kopenhagnu. Turo smo začeli pri danskem parlamentu (Christi...

-
We woke up, ate breakfast and took a bus to today's adventure, which was picking and eating oysters. When we arrived we first met our gu...
-
Danes smo se zbudili in pojedli zajtrk v campu. Nato smo se odpravili do šolskega centra, kjer nas je sprejela Lene, ki organizira izmenjave...
-
Danes smo dan pričeli z zajtrkom, ter smo se kot skupina napotili proti šoli. Ko smo prispeli smo se preoblekli ter se zbrali v učilnici kje...
Ni komentarjev:
Objavite komentar