sreda, 18. oktober 2023

3. dan prakse Erasmus + na Danskem: Priprava tradicionalnih Danskih jedi

Danes smo dan pričeli z zajtrkom, ter smo se kot skupina napotili proti šoli. Ko smo prispeli smo se preoblekli ter se zbrali v učilnici kjer nam je Jesper dobro obrazložil kaj bomo počeli tekom dneva. Ko smo se porazdelili po skupinah se je naše kuhanje pričelo, vsaka skupina je pripravila 6 enakih jedi katere smo kasneje primerjali. Jedi, ki smo jih pripravljali so bile: tradicionalne bele klobase, kremno zelje, mesne kroglice na danski način, ter torte z črnim ribezom in vanilijo. Poleg glavnih jedi smo si še pripavili kruh za sendviče za naslednji dan ter svinjsko potrebušino z nadevom za v petek. Kot skupina smo uspešno pripravili vse jedi ter jih pojedli. Jesper nam je hrano strokovno komentiral. Omenil je tudi, da hrana kljub enakemu receptu ne pomeni, da ima isti okus ali izgled. Po odlični pojedini smo se odpravili čistiti kuhinjo, katera je bila ob koncu kuhanja v slabem stanju, saj nismo imeli časa da bi posodo sproti pomili. Kot je v naši navadi smo jo pomili tako, da se je svetila. Po napornem dnevu v kuhinji so se nekateri odpravili na ogled mesta, kjer smo imeli prosti čas za ogled in nakup po trgovinah. Zvečer smo se po večerji dobili na sestanku kjer smo povedali vse svoje dobre ter slabe stvari o današnjem dnevu. Sedaj nas čaka še nekaj prostega časa pred spanjem, ko se lahko kot ekipa podružimo in skupaj nasmejimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

13. dan prakse Erasmus + na Danskem: Ogled Kopenhagna

Danes smo dan začeli z zajtrkom v hotelu potem pa se je začelo naše potepanje po Kopenhagnu. Turo smo začeli pri danskem parlamentu (Christi...